15 d’abril del 2012

Crònica juvenil 25ª jornada: CD Montcada 3 - 4 CE Farners

Aquesta tarda l'Estadi Municipal de la Ferreria ha presenciat un gran partit de futbol entre dos equips del grup 2 de la Preferent. El Farners, el líder de la categoria, s'ha imposat a l'equip dirigit per Rafa Castilla per 3 gols a 4 en un partit d'un ritme frenetic i amb opcions per tots dos conjunts.

El precedent de l'anada (partit en el qual el Montcada va imposar-se als colomencs per 2 a 4) ha servit als verd-i-blancs per saber quines eren les seves armes i intentar contrarrestar-les. Des del minut un del partit, el Farners ha intentat jugar la pilota. Els montcadencs també han tingut moltes fases de bon joc, però han estat molt més directe.

El Farners ha començat el partit de la millor manera possible, ja que en el minut 3 una errada en la sortida de la pilota de l'equip local ha estat aprofitada per Joel per marcar el 0 a 1. Lluny de rendir-se, tot  i el cop tan dur que ha suposat el primer gol i tan d'hora, el Montcada ha seguit intentant crear perill en la porteria visitant. Però en el minut 15 una bona centrada de Joel ha estat aprofitada per Mamadou per posar el 0 a 2.

Els verd-i-blancs havien gaudit de dues molt bones ocasions abans del gol, i han continuat gaudint d'elles fins el final de la primera part. I, en l'últim minut, un tir lliure llençat des de la cantonada dreta ha estat rematat per Quim Trias i d'aquesta manera marcar l'1 a 2, el qual donava esperances per la remuntada als locals. Amb aquest resultat s'ha arribat a la mitja part.

Els locals han sortit en la repressa del joc amb ganes lògiques d'aconseguir ràpidament el gol de l'empat i ficar-se encara més en el partit. Però ha estat el Farners qui ha pogut augmentar el resultat en una bona jugada, tot i que no han aconseguit fer el tercer. El Montcada començava a tenir bones ocasions i, en el minut 52, Genís ha aprofitat una pilota morta en la frontal de l'àrea per, amb una bonita rosca, ficar el 2 a 2. L'estat d'ànim estava en el punt més alt amb aquest gol, i l'embranzida del Montcada ha començat.

Passats deu minuts del gol de l'empat, el Montcada continuava creant perill. I, en una jugada en què els colomencs han llençat malament un córner, els montcadencs han realitzat una transició ràpida, i aquesta ha acabat amb un autèntic golàs de Quim Trias. El gol ha fet esclatar l'eufòria en l'equip local, però sabien que tenien encara vint minuts per davant i que la feina no estava del tot feta.

No ha trigat el Farners en posar els peus a terra al juvenil del Montcada, ja que en el minut 70, un rebuig de la defensa verd-i-blanca en la frontal de l'àrea l'ha agafat Joel per marcar el seu segon gol i el 3 a 3. Tots dos equips s'anaven repartint les ocasions, sense culminar en gol cap d'elles. En el minut 78 una nova centrada de córner ha estat aprofitada per Albert per marcar de cap el 3 a 4 i definitiu gol. Per part dels vallesans, han entrat homes de refresc per afrontar els últims minuts de partit. Han continuat creant perill i han gaudit de bones ocasions per banda esquerra, fins i tot s'ha reclamat un penal, però el resultat s'ha mantingut fins el final de l'encontre.

L'equip dirigit per Rafa Castilla ha demostrat les ganes que té per salvar la categoria, ja que davant d'un gran rival com és el Farners, líder de la categoria, ha donat la cara i, fins i tot, ha pogut deixar els tres punts a casa. La setmana vinent els juvenils es deplaçaran a Mataró per afrontar el partit davant el Juventus, equip amb 5 punts més que els montcadencs.