29 d’abril del 2012

Crònica 29ª jornada: CD Montcada 0-1 UE Figueres

Aquest matí el Figueres ha signat pràcticament el seu ascens a la Tercera Divisió en guanyar a domicili al Montcada per 0 a 1. A falta de cinc jornades i quinze punts en joc els figuerencs se situen a dotze punts del segon classificat, el Palamós, que ha perdut davant l'Atlètic Gramenet per 1 a 0. Aquests tres punts aconseguits pels visitants han estat molt lluitats des de l'inici del partit.

Però el partit se li ha posat molt difícil al Figueres, ja que en el minut 3 ha estat expulsat Alforcea, a causa que ha donat un cop de colze a Nacarino. Després de l'expulsió, cap dels dos equips gaudia del control, ja que tots dos abusaven de la pilotada. Cap el quart d'hora de partit el Montcada ha començat a realitzar possessions més llargues de pilota, però no aconseguia arribar amb perill a la porteria visitant. Cinc minuts ha durat el domini, perquè a partit del minut vint el Figueres ha començat a realitzar el seu joc de toc, però tenia moltes dificultat per superar la primera línia montcadenca.

Tot i així, Pou, petit i ràpid davanter del Figueres, ha gaudit de dues bones ocasions per avançar el seu equip en el marcador. Una d'elles ha estat un xut seu en un un contra un davant de Plancheria que aquest ha parat magníficament. Mentre això succeïa, en la graderia hi havia desavinències entre les dues aficions. La primera part ha acabat amb el control dels visitants, i amb una jugada personal de Kike que ha acabat en córner i sense complicacions per l'equip blanc-i-blau. Amb el 0 a 0 s'ha arribat al final de la primera part.

En començar la segona meitat, la dinàmica de control del Figueres s'ha mantingut. Però aquests es mantenien en 3/4 de camp montcadencs, creant molt més perill tot i tenir inferioritat numèrica. A més, gaudia de les millors ocasions, les quals eren ben defensades pels jugadors del Montcada. Els locals realitzaven transicions ràpides intentant aprofitar els contraatacs per poder avançar-se en el marcador. Però els visitants estaven molt ben organitzats en el terreny de joc i evitaven qualsevol jugada de perill.

Jordi Salvanyà ha fet entrar Albert i Angel per augmentar el poder ofensiu. I Angel ha pogut marcar el primer del partit en dos xuts consecutius que ha parat Ureña. Faltava un quart d'hora i semblava que el Montcada s'estava fent de nou amb el domini del partit, però no ha estat així. Perquè el Figueres ha continuat amb el seu domini. En el minut 81, una gran centrada ha estat aprofitada per Teixidó, el qual s'ha avançat a Plancheria i ha marcat el 0 a 1. Aquest gol ha sentenciat el partit, tot i que el Montcada ho ha intentat fins el final. Ha pogut marcar l'empat amb jugades de falta i de córner, però el Figueres s'ha defensat bé. Amb el 0 a 1 s'ha arribat al final del partit.

Aquesta derrota deixa el Montcada en 10ª posició amb els mateixos punts, a esperes que finalitzi la jornada. Per altra banda, el Figueras se stiua a 12 punts del seu pròxim perseguidor, el Palamós. La setmana que ve els montcadencs es desplaçaran a Avià, a la comarca del Berguedà, per intentar aconseguir els tres punts davant el 7è classificat (42 punts).

*En el concurs 'Compra, Xuta i Guanya', Borja s'ha emportat el pot acumulat de 570 €. El pròxim dia 13 de maig es tornarà a celebrar el concurs amb un pot acumulat de 300 €.

Fitxa tècnica:

CD Montcada: Plancheria, Norbert (C), Miki, Pacheco, Edu, Jose Mª, Kike (Emmanuelle 79'), Sanchís (Albert 55'), Quim Solano, Marin, Nacarino (Angel 70').

Entrenador: Jordi Salvanyà.

UE Figueres: Ureña, Alforceda, Ricard, Murga, Cruz (C) (Jairo 90'), Pou (Teixidó 66'), Pedro, Monino, Karam (Aleix 36'), Grau, Adrià.

Entrenador: Arnau Sala.

Àrbitre: César Otal González.

Assistents: Julián Haro Torrijos // Eduardo Figuerola Rodríguez.

Targetes grogues: Pacheco (24'), Kike (49'), Marin (57'), Quim Solano (64') // Murga (31').

Targetes vermelles: Alforceda (3').

Incidències: Partit disputat entre el CD Montcada i l'UE Figueres, corresponent a la 29ª jornada del grup 1 de la Primera Catalana, en l'Estadi Municipal de la Ferreria davant 300 espectadors.