15 d’abril del 2012

Crònica 27ª jornada: CD Montcada 3 - 2 CE Manresa

En el debut de Jordi Salvanyà com a entrenador del Montcada, l'equip verd-i-blanc ha guanyat per 3 a 2 al cuer del grup 1 de la Primera Catalana, el Manresa. Aquest ha demostrat ser un equip difícil a batre tot i la posició crítica que ocupa en la lliga, últim classificat amb 17 punts.

Durant els primers moments de partit no hi ha hagut control per part de cap dels dos equips, tot i que el Montcada creava més perill. Aquest depenia massa del joc directe buscant a Quim Solano, però duent a terme aquest sistema es produien jugades de gol. Els montcadencs començaven a combinar-se quan, en el minut 16, Marcel roba una pilota en la frontal de l'àrea a un defensor i, arribant fins la linea de fons, cedeix la pilota a Quim Solano, el qual amb la cama esquerra bat el porter visitant. Tot i encaixar l'1 a 0 tant d'hora, el Manresa no ha abaixat els braços i ha tingut diverses ocasions per fer l'empat.

El Montcada majoritariament creava perill per les bandes, sobretot per la banda de Norbert, el qual ha penjat bones centrades i, en una d'aquestes, Nacarino no ha pogut empènyer la pilota cap a porteria quan es trobava en una fantàstica posició. A les acaballes de la primera meitat, Joel s'ha plantat sol davant de Plancheria en una jugada en què es reclamava fora de joc, però que tot i així ha acabat en parada del porter verd-i-blanc. En l'última jugada, Edu ha tret un magnífic servei de banda a l'altura de l'àrea rival, el qual Quim Solano ha aprofitat per, amb una rematada de cap, enviar a l'escaire de la porteria dels manresans i posar el 2 a 0 en el marcador.

La segona part ha començat amb l'expulsió d'Amat, defensor del Manresa, per una suposada agressió a Quim Solano (a l'acabar el partit i amb un fort cop en el pòmul, Amat ha dit: "Ha estat un xoc fortuit amb el cap entre tots dos, però l'àrbitre l'ha considerat agressió"). Mitja hora en què el Montcada gaudiria de superioritat numèrica, la qual no ha estat beneficiosa pel conjunt vallesà, ja que el Manresa controlava el partit i tenia les millors ocasions. En canvi, els montcadencs intentaven aprofitar els contraatacs per poder posar el tres a zero en el marcador que suposaria la sentència. I ha faltat poc per que ho aconseguissin, perquè Quim Solano, després d'aprofitar un error de la defensa manresana, s'ha plantat sol davant del porter, però no ha pogut definir bé i ha enviat la pilota fora.

Això li ha passat factura als verd-i-blancs, perquè en la jugada posterior una centrada des del cantó dret ha estat aprofitada perquè Dani Arques, amb un potent xut, enviés la pilota fora de l'abast de Plancheria, el qual, tot i tocar-la, no ha pogut evitar el 2 a 1. El Manresa ha donat un cop a la taula amb el gol, i ha continuat sorprenent tothom tenint més control i mes ocasions que els locals. Però, en el minut 70, una gran jugada personal de Marcel ha acabat amb un potent xut al pal esquerra de la porteria visitant, situant d'aquesta manera el 3 a 1. L'alegria pel gol no ha durat ni dos minuts, ja que en el minut 72 Roma, després d'aprofitar-se d'un error en la frontal de l'àrea alhora de refusar una pilota, ha robat la pilota i ha batut a Plancheria sota les cames.

El gol del 3 a 2 ha fet que l'últim tram de partit es visqués amb molta tensió per part dels dos equips. Els manresans han pogut marcar l'empat als a falta de deu minuts, però la defensa verd-i-blanca ha enviat la pilota a córner. Tot seguit, Angel ha pogut marcar el quart amb una rematada de cap, però el porter visitant ha estat esplèndid. Amb el patiment del Montcada per aconseguir aquests importants tres punts, s'ha acabat el partit.

Aquesta victòria situa l'equip dirigit per Jordi Salvanyà 11è amb 34 punts, a esperes que finalitzi la jornada. El Manresa es ja amb un peu i mig a la Segona Catalana, ja que es troba amb 17 punts a falta de set jornades per acabar la lliga.

Els montcadencs es desplaçaran la setmana que ve a la ciutat de Premià de Mar, al Maresme, per afrontar la seva 28ª jornada. Ho farà davant el CE Premià, 16è classificat amb 25 punts, el qual encara ha de jugar el seu corresponent partit aquesta tarda danvat el San Lorenzo.

El Montcada ha estrenat nou entrenador, Jordi Salvanyà. Després de la marxa d'Iván Rodríguez fa una setmana, l'ex jugador del Montcada ha aconseguit guanyar els seus tres primers punts com a entrenador verd-i-blanc.

*El concurs 'Compra, Xuta i Guanya' ha repartit aquest matí un premi mínim (30 €). Tornarà a celebrar-se el pròxim diumenge 29 d'abril.

Fitxa tènica:

CD Montcada: Plancheria, Jordi Mir, Marcos, Pacheco, Edu, Alex (Miki 60'), Norbert (C), Marcelo, Quim Solano, Kike (Sanchis 77'), Nacarino (Angel 64').

Entrenador: Jordi Salvanyà.

CE Manresa: Cañadas, Dani Arques (Mario 82'), Moha, Uridalmau (C), Amat, Álvaro, Roma, Suso, Joel, Lamin (Xavi Pujols 58'), Jona.

Entrenador: José Antonio Montes.

Targetes grogues: Pacheco (23'), Marcel (34'), Jordi Mir (60')Quim Solano (65') / Jona (45'), Lamin (51').

Targetes vermelles: Amat (47').

Gols: Quim Solano (16'), Quim Solano (45+1'), Dani Arques (62'), Marcel (70'), Roma (72').

Àrbitre principal: Enric Ponsati Clavaguera.

Àrbitres Assistents: Jordi Ribas Serra i Lluis Serras Marques.

Incidències: Partit corresponent a la 26ª jornada de lliga del grup 1 de la Primera Catalana que ha enfrontat al CD Montcada i al CE Manresa. Disputat en l'Estadi Municipal de la Ferreria de Montcada davant de 300 espectadors.