20 de maig del 2012

Crònica 32ª jornada: UE Vilassar de Mar 1 - 0 CD Montcada



Foto: Sergi Vargas

El Montcada s'assegura un any més la seva participació en la Primera Catalana, tot i haver perdut a domicili aquesta tarda davant l'UE Vilassar de Mar per 1 a 0. Això ha estat possible gràcies a que els seus perseguidors no han pogut aconseguir els tres punts. També, era l'equip vilassarenc qui es jugava poder optar a la zona de promoció, ja que, de guanyar podrien seguir tenint opcions per poder competir per la segona plaça que ocupa el Palamós, gràcies a la victòria que ha aconseguit avui davant el San lorenzo.

El partit ha començat amb un període de tanteig, en la qual cap dels dos equips s'aconseguia fer amb el control del partit. Tot seguit, ha estat el Vilassar de Mar qui ha començat a fer possessions més llargues, però no aconseguia crear massa perill en atac, ja que el Montcada mantenia molt ben organitzada les línies i es defensava correctament. Els vilassarencs perdien pilotes complicades en el mig del camp, i aquestes eren aprofitades pels jugadors visitants. Una d'aquestes boles perdudes ha estat aprofitada per Quim Solano. El davanter verd-i-blancs s'ha dirigit fins la línia de fons i ha fet una bona centrada, la qual no ha pogut ser rematada a porteria per Kike. 

Fins aquest moment, el Vilassar de Mar no havia creat cap ocasió de gol, i el Montcada estava més a prop de fer el primer que els locals. Menys còmodes estaven encara quan, Nacarino, amb un bon xut de falta, ha fet emplear-se a fons el porter local, que ha pogut refusar la pilota fora de l'àrea. L'arribada de la mitja part era l'únic positiu pel Vilassar, que cada cop es trobava menys còmode en el partit. I així ha estat, amb el 0 a 0 s'ha arribat al final dels primers quaranta-cinc minuts.


Foto: Sergi Vargas

En la segona part, la dinàmica de partit ha variat, ja que el Vilassar de Mar ha sortit molt fort. S'anava apropant cada cop més a porteria, però sense tenir cap ocasió clara de gol. Quim Solano ha pogut marcar el primer, però el seu tir lliure ha anat fora. El Vilassar ha respost, i un xut d'Aitor ha passat fregant el pal de la porteria de Diego. 

El Montcada ha notat el desgast físic en la segona meitat, i el Vilassar podia sortir amb la pilota controlada i traspassar les línies montcadenques amb més facilitat. Tot i això, els blancs-i-vermells no tenien cap ocasió clara de gol. Fins que, en el minut 71, un gran xut d'Aitor ha impactat en el pal de la porteria de Diego, i el refús ha estat aprofitat per Gascón per marcar l'1 a 0. Semblava injust, però el Vilassar s'havia posat per davant en el marcador. Jordi Salvanyà ha fet entrar diversos jugadors d'atac per intentar donar la volta al marcador, però no ha pogut ser. Una última ocasió de Norbert ha pogut acabar en gol, però la pilota ha sortit fora. Amb l'1 a 0 s'ha arribat al final del partit.

Amb aquest resultat, el Montcada aconsegueix la permanència en la Primera Catalana, a falta de dues jornades per finalitzar el campionat. Els seus rivals més pròxims no han pogut aconseguir bons resultats, i deixen que continuï el Montcada 9è amb 43 punts.

Els jugadors montcadencs han realitzat una bona temporada, i han sabut reaccionar a les situacions adverses a les que s'han vist sotmesos durant l'any, com el canvi d'entrenador. Però, Jordi Salvanyà ha tingut un paper fundamental en la salvació dels verd-i-blancs, al haver aconseguit quatre victòries en sis partits. També cal agrair el gran treball previ realitzat per l'ex entrenador Iván Rodríguez, al qual desitjem sort allà on vagi.

La pròxima setmana, el Montcada juga a casa davant el Palamós, segon classificat amb 63 punts. Els palamosins s'estan jugant amb el Vilassar de Mar i el San Cristobal optar a la segona plaça, que dona accés a la promoció a la Tercera Catalana. Això vol dir que serà un partit dur pels montcadencs, que tot i aconseguir el seu objectiu de la salvació, intentarà guanyar els tres punts i donar una bona imatge en l'últim partit davant la seva afició.

*Agraïm al web: www.vilassardemar.tv i www.vilassardemar.com haver pogut donar la possibilitat als socis del Montcada seguir el partit a través de la xarxa.