13 de maig del 2012

Crònica 31ª jornada: CD Montcada 2 - 0 CF Cerdanyola

El Montcada pràcticament ha certificat la seva permanència en la Primera Catalana al guanyar el derbi davant el Cerdanyola per 2 a 0. A falta de tres jornades, els montcadencs estan a 1 punts de poder salvar la categòria gràcies al gran pas que han donat amb la victòria d'aquest matí.

Tots els derbis es viuen amb una intensitat especial. I aquest no ha estat ni molt menys diferents a la resta. De primeres, ha sorprès l'ausència de Quim Solano a l'once inicial. Això ha estat perquè pateix una petita lesió, produïda a l'entrenament de divendres. En el seu lloc hi era Angel.

El partit no tenia un clar dominador, i el Montcada tenia les millors ocasions. Poc ha trigat en arribar el primer gol, ja que, en el minut 10, un xut d'Angel ha estat refusat pel porter, amb tanta mala sort que la pilota ha acabat en peus d'un defensor cerdanyolenc, el qual s'ha introduït de manera involuntària la pilota dins la pròpia porteria. Els verd-i-blancs havien sortit molt enxufats al terreny de joc, i als deu minuts ja guanyaven per 1 a 0. El Cerdanyola feia un joc directe i gaudia d'alguna ocasió aïllada, però el Montcada, poc a poc, s'anava trobant cada cop més còmode en el partit. I encara més còmodes s'han trobat quan, en el minut 29, Mellado ha vist la segona amonestació per un presumpte cop de colze a Pacheco i ha estat expulsat.

El Montcada ha gaudit de més possessió i de bones ocasions per marcar el segon, però no acabava de definir correctament. El Cerdanyola, cada cop més, notava l'ausència de la seva referència en atac. En el minut 44,  una falta llençada per Nacarino ha arribat a peus de Jose Mª, que es trobava dins de l'àrea. El jove jugador ha centrat la pilota a Angel, que ha afusellat el porter rival amb el peu dret dins de l'àrea petita. D'aquesta manera, el Montcada s'aconseguia posar 2 a 0 abans de terminar la primera meitat.

En la segona part, els montcadencs han abaixat de forma molt considerable el ritme. Han estat primer els locals els que han gaudit de les millors ocasions. Però, després, han estat els cerdanyolencs els que s'han fet amb el control del partit, i han gaudit de les millors ocasions. A falta de vint minuts per al final, el partit s'ha tornat d'anades i tornades, i tots dos equips han pogut marcar. Plancheria ha hagut de ser substituït per unes molesties en els isquiotibials. En el seu lloc ha entrat Diego, qui no ha tingut massa feina fins el final del partit. Amb el resultat de 2 a 0 s'ha posat punt i final al derbi del vallès.

En l'entrada als vestuaris, jugadors dels dos equips han tingut desavinences i ha hagut d'intervenir la policia, que hi era a l'Estadi Municipal de la Ferreria. El conflicte no ha arribat a més que a discussions, sense conseqüències greus.

Amb aquesta victòria, el Montcada se situa 8è amb 43 punts, a causa de la derrota de l'Avià a domicili davant el Lloret. El Cerdanyola continua 6è amb 47 punts. La pròxima setmana, els montcadencs visitaran el camp del tercer, el Vilassar de Mar, per afrontar la seva avant penúltima jornada de lliga.

*Aquest matí, en el concurs 'Compra, Xuta i Guanya', s'ha repartit un premi mínim (30 €). El pròxim 27 de maig, el pot acumulat serà de 570 €. Us esperem.

Fitxa tècnica:

CD Montcada: Plancheria (Diego 83'), Jordi Mir, Marcos (Alex 55'), Pacheco (C), Edu, Jose Mª, Kike, Norbert, Angel (Aitor 77'), Marcel (Sanchís 86'), Nacarino (Quim Solano 66').

Entrenador: Jordi Salvanyà.

CF Cerdanyola del Vallès: Coca, Juanjo (C) (Morales 85'), Marc, Guarch, Iván (Baena 57'), Turu (Morales 71'), Rubén (Jorge 77'), Piter, Mellado, Fite, Casillas (Álvaro 46').

Entrenador: Toni Carrillo.

Gols: 1-0: Pròpia porteria (7'), 2-0: Angel (44').

Targetes grogues:  Pacheco (5'), Jordi Mir (62'), Marcel (72') // Mellado (8' i 29'), Iván (38'), Juanjo (66'), Guarch (74'), Fite (88').

Targetes vermelles: Mellado (doble amonestació).

Àrbitre: Sergio Castro Sánchez.

Assistents: Jordi Capdevila Espitia // Sergi Pérez Peralta.

Incidències: Partit disputat entre el CD Montcada i el CF Cerdanyola del Vallès, corresponent a la 31 jornada del grup 1 de la Primera Catalana, en l'Estadi Municipal de la Ferreria davant 300 espectadors.