3 de març del 2012

Crònica juvenil 20ª jornada: CD Montcada 1 - 0 Badalona CF

Aquesta tarda, els juvenils del Montcada han pogut trencar la mala ratxa de dues derrotes consecutives i han aconseguit una gran victòria davant un rival directe, el Badalona.

Els homes dirigits per Rafa Castilla sabien de la importància d'aquest partit i han respós molt positivament. Hi havia moltes ganes d'aconseguir el triomf i això s'ha vist reflexat en la intensitat i les ganes amb que tots els jugadors disputaven la pilota i amb que els entrenadors i preparadors vivien el partit. El joc directe dels montcadencs està sent efectiu i avui s'ha pogut tornar a veure.

En l'inici del partit, el Badalona tenia un àpex més de possessió de pilota, però el Montcada creava més perill i tenia les millors ocasions, sobretot a pilota parada. La dinàmica s'ha mantingut durant gran part de la primera part. Ambdós equips i aficions demanaven certes accions dubtoses a l'àrbitre, i dos jugadors del Montcada han acabat sancionats amb targeta groga. En les acaballes de la primera part, el Badalona ha gaudit d'una bona ocasió per fer gol que els defenses montcadencs han pogut evitar. Amb aquesta jugada, han acabat els primers quaranta-cinc minuts.

Els verd-i-blancs han sortit amb encara més entusiasme que en la primera part, i això ha fet que aconseguissin el primer gol del partit. Marc ha rebut una passada de servei de banda i l'ha centrada. Quim ha intentat rematar la pilota però aquesta ha acabat refusada a la frontal de l'àrea, on hi era Antonio, el qual ha impactat la pilota amb tanta potència que el porter del Badalona no ha pogut fer res per impedir l'1 a 0.

El Montcada no es conformava i ha intentat fer el segon. Després del gol han gaudit de les millors ocasions del partit, però no han pogut augmentar el resultat. El Badalona, per la seva part, estava grogui i ni tenia la possessió de la pilota ni ocasions i, a més, perdia múltiples pilotes en mig del camp que els verd-i-blancs intentavan aprofitar. L'entrenador local s'ha vist forçat a substituir diversos jugadors ja que l'àrbitre, de manera desconcertant, amenaçava amb expulsar a diversos d'aquests. La intensitat per part del Montcada no ha abaixat, ni molt menys, però els badalonins han intentat reaccionat i s'han acabat fent amb el control de la pilota i han tancat el Montcada en el seu camp. Tot i això, no aconseguien tenir ocasions clares i, les de més perill, eran a pilota parada. Amb patiment, els montcadencs han aconseguit mantenir el gol marcat en l'inici de la segona part i guanyar un partit molt dur e important.

D'aquesta manera, el Montcada ha aconseguit guanyar a un dels seus rivals més propers i segur que aquest triomf aconsegueix motivar els jugadors per afrontar de manera optimista la resta de jornades que resten i aconseguir bons resultat per obtenir l'ansiada salvació. Aquesta el situa 12è amb 23 punts i fora del descens. La setmana que ve es desplaçarà per intentar endur-se els tres punts davant un altre rival directe, l'Europa, 9è classificat amb 4 punts més.