27 de novembre del 2011

Crònica 12ª jornada: UE Figueres 2 - 1 CD Montcada


Foto: Arxiu CD Montcada

Gran partit viscut aquesta tarda a Figueres, on l'històric camp de Vilatenim ha presentat la xifra de cinc-cents espectadors, aproximadament. La Unió Esportiva Figueres ha aconseguit mantenir els tres punts a casa al guanyar al Club Esportiu Montcada per 2 a 1.

Tot i aquest resultat, el partit ha començat amb un clar domini del Montcada. Durant el primer quart d’hora el Figueres no ha aconseguit apropar-se a la porteria de Plancheria. I ha estat al minut 23 quan l’àrbitre ha assenyalat penal a favor dels montcadencs, a causa d’una agafada a Quim Solano dins de l’àrea. El "pichichi" dels verd-i-blancs no ha pogut avançar en el marcador al seu equip, mèrit de l’aturada del porter local.

La resta de primera part ha continuat amb un clar domini del Montcada. En el minut 44 i en una de les últimes ocasions, els visitants han forçat una falta en el vèrtex dret de l’àrea del Figueres. El jugador montcadenc, Oriol Nacarino, ha realitzat un gran llançament amb la cama esquerra, amb el qual ha aconseguit posar el 0 a 1 en el marcador. Poc després, l’àrbitre ha assenyalat el final de la primera part. Ha estat destacat que el Figueres no ha realitzat cap arribada a la porteria rival durant la primera meitat.

Foto: Arxiu CD Montcada

La segona part, tal com es predeia, els figuerencs han sortit al terreny de joc a poder remuntar el partit, ja que la imatge que havien donat durant la primera part no havia estat gens bona. El Montcada ha aguantat com ha pogut les envestides dels locals, però al minut 55, i a causa d'una jugada molt desgraciada, el Figueres ha aconseguit empatar el partit. Jordi Mir ha rebutjat la pilota que venia d'una centrada des de la banda dreta, amb tanta mala sort que el rebuig ha anat a parar a la cara del davanter local, el qual mitjançant l'impacte ha aconseguit enviar al fons de la xarxa del Montcada i posar l'1 a 1 en el marcador.

Després del gol, el Figueres ha continuat assetjant el rival. En contraposició, el Montcada no es trobava ni molt menys tan còmode com a la primera meitat. I, al minut 63, Kike Amador ha perdut una pilota al centre del camp, fet que el Figueres ha aprofitat per a realitzat una passada entre línies cap al número nou, Teixidó, el qual ha aconseguit finalitzar l'acció d'un contra un amb Plancheria amb una perfecta vaselina.

El gol ha estat un gerro d’aigua freda per al Montcada, ja que en menys de deu minuts han estat remuntats pels locals. En aquest precís moment, el Figueres semblava donar per bo el resultat, però els montcadencs han continuat intentant el gol de l'empat fins al final. L'entrenador, Iván Rodríguez, ha realitzat diverses substitucions per intentar revertir la situació i, a partir del minut setanta, els verd-i-blancs han pujat el ritme en busca del gol de la igualada. Però no han aconseguit marcar-lo, tot i que han tingut l'empat en l’última ocasió. El Montcada ha llançat un córner al que, fins i tot, havia pujat a rematar el porter Plancheria. L'ocasió ha estat molt bona, però el Figueres ha aconseguit mantenir el resultat final d'1 a 2.

Amb aquest resultat el Montcada es situa desè amb 17 punts, ja que baixa una posició respecte a la setmana passada, a causa de la victòria del Club Esportiu Farners. La pròxima jornada el Montcada rebrà un rival directe, l'Unió Esportiva Avia, sisè classificat amb 20 punts, que ve de guanyar contra l'Unió Esportiva San Lorenzo, setè classificat, també amb 20 punts. El partit es disputarà el diumenge 4 de desembre a les 12 h a l'Estadi Municipal de la Ferreria.