12 de febrer del 2012

Crònica 20ª jornada: CD Montcada 0 - 2 CF Peralada

Aquest matí el primer equip del Montcada ha perdut de la mateixa manera que ho va fer ahir el juvenil, 0 a 2. En ambdós casos ha estat una dura derrota que els situa en una posició delicada a la lliga.

Des de l'inici del partit s'ensumava quelcom estrany, ja que en el minut 3 Jose Mª ha rebut la primera targeta groga la qual, més tard, seria important pel transcurs del partit. A més, el Montcada, que ens té acostumats, almenys a casa, a tenir el control de la pilota, no aconseguia dur-lo a terme, i era el Peralada el que ens els primers compassos del partit tenia el control i les millors ocasions. I als 10 minuts del partit, el pal de la porteria de Plancheria ha evitat el primer gol dels visitants. En el minut 12, i a causa d'una mà innecessària en tres quarts de camp propi, Jose Mª ha rebut la segona amonestació. D'aquesta manera el Montcada ha jugat amb un jugador menys durant 78 minuts.

Però tot i estar amb inferioritat numèrica, els locals han intentat desplegar el seu joc, i han pogut controlar el partit durant la resta de primera meitat. Han disposat de dues bones ocasions gràcies a jugades de Kike i Quim Solano, però cap ha pogut ser aprofitada per marcar el primer gol del partit. El Peralada realitzava transicions ràpides intentant aprofitar la superioritat numèrica, i ha disposat de dues bones ocasions, a més de disposar de les últimes jugades de la primera part, però sense poder aconseguir marcar el primer gol del partit. Amb el resultat de 0 a 0 s'ha arribat al final dels primers quaranta-cinc minuts.

La segona part ha començat de la pitjor manera possible pel Montcada, ja que en el primer minut, una centrada ha estat aprofitada per Mateo per aconseguir situar el 0 a 1 en l'encontre. Aquest gol ha deixat tocat els verd-i-blancs, però han intentat fer tot lo possible per empatar el partit. La jugada posterior al gol, Pacheco ha pogut fer l'un a un, gràcies a un xut que ha estat refusat a córner. Cal dir que els montcadencs tenien el control del partit tot i estar amb un menys. Però el Peralada estava atent per poder atrapar el Montcada en els contraatacs i poder sentenciar el partit. A partir del minut 65 l'afició verd-i-blanca s'ha crispat per certes decisions arbitrals. I un minut després, Sergio ha salvat el segon gol dels visitant en la línia de gol.

En el minut 71, Angel ha tingut el gol de l'empat en les seves botes, ja que ha realitzat un gran xut que ha passat fregant l'escaira de la porteria del Peralada. Però en la jugada posterior, Plancheria ha realitzat una bona intervenció i, en el refús, Marcel, al voler refusar la pilota, ha comès penal. La pena màxima ha estat convertida en gol per Bermudez, i aquesta ha situat el 0 a 2 en el marcador.

A partir del segon gol el Montcada ha intentat aconseguir el seu primer per mitjà del joc directe, intentant aprofitar l'alçada de Quim Solano per poder començar les jugades. Han gaudit d'algunes ocasions, però cap amb perill. En canvi, els visitants han pogut sentenciar el partit amb diversos contraatacs que han dut a terme, però que cap ha pogut ser materialitzat en el tercer gol. D'aquesta manera s'ha acabat el partit, amb el 0 a 2 en el marcador final.

Amb aquesta derrota el Montcada se situa 12è amb 23 punts, a esperes que finalitzi la jornada. El Peralada retalla tres punt al Montcada, i se situa a un sol punt dels montcadencs. La setmana vinent no hi haurà jornada de lliga per festiu i, per tant, el partit de la pròxima jornada es jugarà el dia 26 de febrer davant el líder del Grup 1 de la Primera Catalana, el Mollet (44 punts).

*Aquest matí, en el concurs "Compra, xuta i guanya", no hi ha hagut guanyadors. El concurs tornarà a celebrar-se el diumenge dia 4 d'abril a l'Estadi Municipal de la Ferreria.

Fitxa tècnica:

CD Montcada: Plancheria, Sergio (C), Carlos (Edu 74'), Pacheco (Angel 63'), Jose Mª, Alex, Kike (Albert 74'), Miguel, Quim Solano, Norbert (Antonio 74'), Marcel.

Entrenador: Iván Rodríguez.

CF Peralada: Buendia, Julien, Rojas, Mateo, Carbó, Tidiam, Ismael, Arimany (Litus 63'), Pastor, Sergio, Bermudez (Chacon 80').

Entrenador: Joan Fabrega.

Targetes grogues: Jose Mª (3'), Jose Mª (12') / Tidiam (42'), Pastor (80').

Targetes vermelles: Jose Mª (segona groga, 12').

Àrbitre: Jordi Liarte Pérez.

Assistents: Carlos Chanca Maseli, Alvaro Milian.

Incidències: Partit corresponent a la vintena jornada de lliga del Grup 1 de la Primera Catalana, disputat a l'Estadi Municipal de la Ferreria i davant 300 espectadors.