5 d’abril del 2009

El CD Montcada viu una vetllada històrica durant la presentació del llibre 'Sang Verda'





El CD Montcada va viure ahir una nit màgica i no va ser sobre un camp de futbol. El restaurant Masia Reixac va acollir la presentació del llibre 'Sang Verda', una crònica exhaustiva de la història de l'entitat des de la seva fundació, el 1923, fins a l'actualitat. El volum, escrit pels periodistes Rafa Jiménez i Lluís Maldonado, està editat pel CD Montcada, que va aprofitar l'esdeveniment per retre homenatge als directius, els jugadors i les persones que han contribuït a fer gran el club esportiu més antic de Montcada. La resposta dels aficionats va ser excel·lent, amb l'assistència de prop de 300 persones. La vetllada, amb una forta càrrega emotiva, va incloure també la projecció d'un documental coordinat pels mateixos autors del llibre on, a través dels testimonis, es fa una repassada pels prop de 90 anys d'existència del CD Montcada. “Hem volgut fer un treball amè i rigurós dels 86 anys de vida del CD Montcada”, van dir els autors de 'Sang Verda', que van tenir unes paraules d'agraïment per a Jacint López i Nicolàs Cruz 'Pichichi', “dues persones molt importants en el procés d'elaboració del llibre amb l'aportació de material escrit i gràfic”.

En la part més institucional, presidida per l'alcalde, César Arrizabalaga (PSC), es van reunir a l'escenari els presidents encara vius de l'entitat, mentre que durant el sopar es va retre homenatge als jugadors més destacats que ha tingut i té el club. En el capítol de parlaments, l'alcalde va destacar el gran poder de convocatòria que té el futbol i va animar l'entitat a seguir treballant “per recuperar l'esplendor d'èpoques anteriors quan el CD Montcada jugava a Tercera Divisió”. Per la seva banda, el president del club, Emilio Artés, va agrair el suport rebut per tothom i va remarcar que no veu tan llunyà “l'esperat ascens de categoria abans de la celebració del centenari”.

El llibre es pot adquirir a les oficines del club i el dia de la Diada de Sant Jordi, el 23 d'abril, a la rambla dels Països Catalans, on el club participarà amb una paradeta a la Fira del Llibre que organitza l'Ajuntament.